Kedves Szülők!

A személyi jövedelemadó meghatározott részének az adózó rendelkezése szerinti felhasználásáról szóló 1996. évi CXXVI. Törvénynek köszönhetően lehetőség van arra, hogy magánszemélyek személyi jövedelemadójuk 1%-át felajánlják egy közhasznú tevékenységet folytató alapítvány, így a Tavaszi Hérics Gyermekalapítvány részére is.

 

Hogyan lehet az 1 százalékról rendelkezni?

 

A rendelkező nyilatkozat benyújtható:

·         a személyi jövedelemadó-bevallással együtt (ügyfélkapun keresztül elektronikusan, postai úton, vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen),

·         e-SZJA online kitöltő felületen ügyfélkapus regisztráció esetén elektronikus úton, vagy ügyfélkapus regisztráció nélkül postai úton,

·         a bevallástól elkülönülten, közvetlenül a NAV-hoz

– a 18EGYSZA jelű nyomtatványon (ügyfélkapun keresztül elektronikusan, vagy postai úton, vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen, ez esetben lezárt, adóazonosító jellel ellátott borítékban).
-a 18EGYSZA jelű nyomtatvány adattartalmával egyező nyilatkozati lapként, önállóan lezárt, adóazonosító jelével ellátott postai borítékban (postán vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen).

Azt, hogy az Ön által idén megjelölt kedvezményezett részesült-e a felajánlott 1%-os összegből, jövő év januártól a NAV honlapján megtekintheti.

 

 

A kedvezményezett neve: Tavaszi Hérics Gyermekalapítvány

A kedvezményezett adószáma: 18846003-1-11

Az Alapítvány célja:

·         Az alapítvány közvetlen és fő célja: a sárisápi iskola és tanulóinak többoldalú támogatása.

·         A sárisápi általános iskola szellemi és kulturális hagyományinak ápolása és bővítése.

·         A tanulók harmonikus szellemi és testi fejlődését segítő programok támogatása, a magas színvonalú oktatáshoz szükséges vizuális, kommunikációs háttér megteremtése.

·         Az iskolai programokhoz kapcsolódó eszközigény biztosítása, a szakköri, sportköri és egyéb szabadidős tevékenységek anyagi támogatása, eszköztárának bővítése.