Sárisáp és Környéke Körzeti Általános Iskola

2523 Sárisáp, Fő u. 97.

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.">Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tel: 06 33 -518 323

OM azonosító: 031867

 

NYILATKOZAT*

Alulírott

Név

 

Lakhely

 

szülő / törvényes képviselő nyilatkozom, hogy ………………………………………………

nevű, ………………. évfolyamra járó gyermekem a 2022/2023. tanévtől kezdődően

 

etika

hit- és erkölcstan

oktatásban kíván részt venni.

(A kívánt oktatást kérem egyértelműen, aláhúzással jelölje meg!)

Tudomásul veszem, hogy a nyilatkozat a 2022/2023. tanévtől érvényes, azon módosítani csak írásban, minden év május 20-ig tudok, mely a következő tanévtől lép érvénybe.

 

Hit-és erkölcstan oktatás választása esetén kérem, töltse ki és olvassa, illetve aláírásával fogadja el a következőket:

 

Gyermekem a(z)…………………………………………………………..........(bevett egyház, illetve belső egyházi jogi személy neve) egyház, illetve belső egyházi jogi személy által szervezett hit-és erkölcstan órán vesz részt a 2022/2023. tanévtől.

Hit-és erkölcstan oktatás választása esetén tudomásul veszem, illetve önkéntesen, mindennemű befolyástól mentesen és kifejezetten hozzájárulok a hit-és erkölcstan oktatással összefüggő adatkezeléshez, gyermeken nevének és osztálya megnevezésének a megjelölt egyház, illetve belső egyházi jogi személye  részére történő átadásához.

Hit-és erkölcstan oktatás választása esetén kijelentem, hogy az intézménytől tájékoztatást kaptam arról, hogy az általam választott a hit-és erkölcstan oktatást milyen módon szervezi meg.

 

Kelt: …………………….., 2022. …………………….

…………………………………………………..

                                                                  szülő /törvényes képviselő

__________________________________________________________________________

*Tájékoztatjuk, hogy a nyilatkozat részletes jogszabályi hátterét a nevelés-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012.(VIII.31.) EMMI rendelet 182/A.-182/B.§-a tartalmazza.

Tájékoztatjuk, hogy amennyiben nem nyilatkozik arról, hogy a gyermek számára mely oktatást választja, úgy az iskola a tanuló számára etika oktatást szervez.

Tájékoztatjuk, hogy amennyiben a nyilatkozatban megjelölt bevett egyház, illetve belső egyházi jogi személye a hit-és erkölcstan oktatást nem vállalja, ismételten nyilatkoznia kell arról, hogy

a)        valamely, a hit-és erkölcstan oktatás megszervezését vállaló egyházi jogi személy által szervezett hit-és erkölcstan oktatást, vagy

b)       az etika oktatást

igényli-e gyermeke számára.